Albirea dentară

Cu zâmbetul pe buze

studio 156 cabinet stomatologic

Așa cum poate deja ai observat, pe suprafața dinților pot apărea frecvent diverse colorații. Dacă și tu întâmpini această problemă, este cel mai probabil că:

  • îți place să consumi cafea sau ceaiuri;
  • alimentele de culoare închisă sunt printre preferatele tale;
  • fumezi;
  • treci prin procesul natural de îmbătrânire;
  • dinții tăi au fost afectați de administrarea unor antibiotice sau a altor medicamente.

Cea mai eficientă metodă de albire

Tratamentele de albire din cabinetul nostru sunt gândite astfel încât să îți ofere o soluție personalizată și foarte eficientă. Vrem ca procesul de albire a dinților să fie cât mai reușit și cât mai de durată posibil. Astfel, am creat o schemă de albire cu rezultate deosebite. Pe lângă ședințele de albire din cabinet, am pregătit pentru tine un kit de albire pe care să îl folosești acasă pentru rezultate maxime și dinți albi pentru mai mult timp.

Cum se face albirea dentară?

Pregătirea suprafeței pentru albire va începe prin curățarea mecanică a dintelui, adică îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene pentru a obține rezultatul cel mai bun posibil. Urmează ca un gel cu soluție de peroxid de hidrogen cu concentrație ridicată să fie aplicat cu atenție și uniform pe dinți, nu înainte de aplicarea unei bariere pe suprafața gingiei pentru a o proteja de acțiunea gelului de albire.

Acum te poți relaxa în timp ce o lumină specială activează gelul pentru rezultate mai rapide. Gelul se absoarbe rapid în dinți albind dinții din interior spre exterior. Soluția va fi lăsată pe dinți intervale de 15 minute și apoi va fi spălată și înlocuită cu una nouă.

De obicei, după două sau trei intervale de 15 minute dinții tăi vor fi mai albi cu 3-4 nuanțe față de nuanța inițială. La final, o soluție care ajută la reducerea disconfortului ce poate apărea în urma albirii va fi aplicată pe dinți.

 Medicul dentist va analiza împreună cu tine ce alimente și băuturi trebuie să elimini complet din alimentația ta pentru câteva zile.

Îmi pot face albire dentară?

Aproape oricine poate obține dinți mai albi în urma tratamentului de albire. Pot fi totuși niște excepții. De exemplu, dinții cu tente cenușii sau roșiatice răspund mai greu la acțiunea gelului de albire. Chiar și în acest caz se poate obține o nuanță mai deschisă a dinților, însă procesul se va întinde pe mai mult timp și e posibil ca rezultatele să nu fie spectaculoase.

Dacă consideri că rezultatele obținute prin albire dentară nu te vor mulțumi pe deplin și a dori, poate, și o modificare a anatomiei dinților, medicul dentist te poate îndruma către o altă variantă excelentă – fațetele dentare, așa că nu ezita să ceri mai multe detalii!

Cât durează efectele albirii?

Rezultatele albirii dentare nu sunt permanente. De aceea, pentru rezultate cât mai durabile am venit în întâmpinarea ta cu kitul pentru acasă. Vei primi un set de gutiere a personalizate ce au forma exactă a dinților tăi, pentru o aplicare ușoară și în siguranță a gelului de albire.

IMPORTANT!

Pentru cele mai bune rezultate ale albirii dentare îți recomandăm ca înaintea efectuarii acesteia,  să te programezi la o ședință de igienizare dentară prin detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și airflow.