profilaxie

Cu zâmbetul pe buze

Microscopul dentar în igienizarea dentară

Știm că și cele mai mici detalii contează și ne dorim să îți oferim ceva mai mult decât o superficială curățare a dinților, așa că am decis să ducem profilaxia la un alt nivel astfel că,  în cadrul cabinetului nostru avem posibilitatea de a evalua situația ta dentară cu ajutorul unui microscop dentar de ultimă generație.

Vei pleca de la noi cu siguranța că și cele mai mici resturi de tartru, placă bacteriană sau pete cauzate de diverse alimente au fost îndepărtate.

Detartrajul

Pe suprafața dinților tăi, de cele mai multe ori în apropierea gingiei, dar și subgingival, pot apărea depuneri de tartru (piatră). Pe lângă faptul că aceste depuneri au un aspect neplăcut, ele pot conduce treptat la retragerea gingiei de pe suprafața dinților, până ce rădăcina acestora este expusă și dinții încep să fie mobili, ajungându-se chiar și la pierderea lor.

Pentru a evita situațiile grave la care se poate ajunge din cauza tartrului, recomandăm efectuarea igienizării dinților cel puțin la un interval de 6 luni sau un an, sau în funcție de cantitatea de tartru care se depune pe suprafața dinților.

Cum se face detartrajul?

Pentru efectuarea detartrajului, medicul dentist va folosi un aparat special, ce funcționează pe bază de ultrasunete, dar și o gamă de benzi abrazive, pentru a se asigura că îndepărtează toate posibilele urme de tartru, chiar și la nivel interdentar.

Periajul profesional

După detartraj suprafața dinților va rămâne rugoasă creând disconfort pacientului astfel că medicul dentist va folosi o perie rotativă și o pastă abrazivă pentru o curățare în profunzime și obținerea unor suprafețe dentare fine și lucioase plăcute la atingere.

AirFlow

În anumite situații, medicul dentist poate constata că pentru o igienizare completă a dinților vei avea nevoie și de o altă abordare – procedura de Air flow dentar.

Airflow-ul este o manoperă de curățare a dinților în cabinetul de medicină dentară, cu ajutorul unui dispozitiv cu jet puternic, ce funcționează pe bază de vapori de apă, aer și particule foarte fine de bicarbonat de sodiu.

Fluorizarea

Fluorizarea reprezintă procedura stomatologică prin care vom obține remineralizarea smalțului dentar și întărirea structurilor dentare.

Acesta este benefic atât pentru adulți cât și pentru copii.

Dinții supuși tratamentului de fluorizare vor avea o rezistență crescută, fiind mai puțin predispuși apariției cariilor. Fluorizarea se face în cabinetul dentar și este un proces rapid și nedureros, prin care medicul dentist va aplica pe suprafața dinților tăi un gel ce conține fluor, care va fi absorbit în structura smalțului.

Sigilări dentare

Sigilările dentare reprezintă metoda neinvazivă și nedureroasă prin care putem ține cariile departe de dinții celor mici.

Șanțurile și fosetele dinților sunt suprafețe retentive care păstrează resturi de alimente, conducând astfel la formarea unui mediu prielnic apariției cariilor.

Cum se fac sigilările dentare?

Sigilantul dentar va fi aplicat pe suprafața dinților în șanțuri și fosete după o prealabilă curățare și igienizare, fără a interveni asupra structurii dintelui.